The new kitchen layout and extension at ground floor level of this Victorian property was partly driven by an existing working fireplace that formed the focus for a new sitting area close to the main part of the house, leaving space for the kitchen and dining areas to overlook the rear garden.

The kitchen itself takes a slightly industrial look and feel, with handmade plywood and Formica design detail inspired by a much-loved old kitchen side table, while structural steels are left exposed and painted.

A bespoke light well separating the old and new spaces creates a distinct transition between the two volumes, and at the same time affords the existing rear reception room with much needed natural light.

All lighting, with exception to pendant fittings over the sink, central kitchen unit and dining table, are concealed within the architectural and joinery details.

  • plywood-industrial-exposed-steel-nunhead
  • plywood-formica-kitchen-details-nunhead-ath29-12x776
  • painted-exposed-steel-velux-daylight-nunhead